Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Ужасяващите ритуали на индийското племе агхори

Ужасяващите ритуали на индийското племе агхори

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k731
aghori

Консумиране на екскременти, пиене на урина от човешки черепи, дъвчене на главите на живи животни и ред други ужасяващи ритуали извършва и до днес индианското племе агхори, за да се доближат до божественото.

Хората от племето вярват, че ако пушат марихуана, пият алкохол и медитират в същото време, ще достигнат до състояние, в което ще се сближат с хиндуисткия бог Шива.

Медитацията при агхори също не става по обичайния начин. Този ритуал те извършват върху изгорени и изрисувани трупове на хора или животни. Агхори приемат и за нормално да консумират човешката плът, без значение дали човекът е мъртъв или е все още жив.

Членовете на това племе произхождат от индийския град Варанаси, но те се приемат за номади и обикалят цялата страна на групи. Те обитават гробищата на Индия, където се смята, че живеят боговете Шива и Кали, и се хранят с това, което другите изхвърлят.

Според вярванията на агхори свещени са изпражнения и гниещото месо, независимо дали са човешки или животински, заради което тяхната консумация се поощрява.

За племето плътта и кръвта са символ на преходното и тленното и няма никакъв проблем да бъдат ядени и пити, като всичко останало в природата, което един ден ще умре.

Агхори

С този мотив агхори избягват да носят дрехи и други вещи със себе си, понеже и те се символ на материалното. Затова членовете на племето ходят голи, смятайки че по този начин показват човешкото тяло в най-чистата му и свещена форма.

От къде идват обаче вярванията на агхори и до днес е пълна загадка. Една теория твърди, че тези сатанински ритуали произхождат от сектата Калика, която през XIV век проповядвала канибализъм, сексуални оргии, убийства в името на богинята Кали.

Но не е намерено нито едно свидетелство в подкрепа на тази хипотеза.

Посвещаването в племето също се извършва чрез ритуали, които ще ужасят нормалния човек. Всеки може да стене агхори, ако направи сатанинските обреди по посвещаване.

През първите дни в племето на кандидата се избира гуру, който да го води в новия му живот. След това новият член на агхори трябва да си набави човешки череп, от който да яде и пие.

В третата стъпка кандидатът трябва да се научи да медитира, като се намаже с пепел от кремирани тела. Последният ритуал е учениците да започнат да се хранят човешко месо и да медитират върху трупове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest