Свободно време

Малки сутрешни ритуали

Слушайте музика и благодарете за това, което имате

01.07.2015г. / 11 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сутрешните ритуали са такива навици, които могат да направят деня ни по-хубав, да ни заредят с енергия и да бъдем продуктивни. Как започвате вашите сутрини? Ето няколко съвета, които могат значително да подобрят живота ви.

Медитирайте

Медитацията е техника, с която може да започнете успешно деня си. Дори и да не сте медитирали досега, ако започнете с тази практика всеки ден, ще я усвоите за кратко време. Поемете дълбоко въздух, вдишайте и издишайте. Опитайте се да елиминирате всеки страничен шум и звук и да слушате собственото си тяло.

Благодарете

Всяка сутрин заставайте пред огледалото и благодарете. Отправете благодарност за това, което имате, за вашите постижения и любими хора в живота ви. Благодарете на себе си за това, което сте, за всекидневните усилия, които полагате. Ще видите как тези благодарности ще дадат един позитивен старт на деня ви и вие ще можете да постигате по-лесно целите си.

Направете си план за деня

Колкото по-рано направите своя план за деня, толкова по-ефективни и продуктивни ще бъдете в оставащото време. След като съставите графика със задачи, опитайте се да го следвате без отклонения.

Изпийте чаша вода

Телата ни се събуждат от сън загубили значително количество течности. Ето защо е важно със ставането да възстановим част от тях. Изпиването на чаша-две вода, ще помогне на организма да изчисти натрупаните токсини и ще намали риска от появата на главоболие през деня.

Направете лека разтягаща гимнастика

Събудете тялото си, още докато сте в леглото. Протягайте се, разтеглете добре всички мускули и кости. Това ще подобри вашата гъвкавост, кръвообращение, ще подобри вашата стойка.

Слушайте музика

Започвайки деня си с любимата музика, вие ще се заредите с много положително настроение за целия ден. Музиката подобрява цялостната мотивация и производителността.

Свързани статии

Усмихнете се

Започнете деня си с усмивка пред огледалото. Усмивката има положителен ефект върху общото състояние и настроение, дори когато сте се събудили с не толкова добра нагласа. Не забравяйте, че успешните хора винаги са по-усмихнати.

Направете си хубава закуска

Никога не пропускайте закуската, дори и да нямате време да си я приготвите. Хапнете пресен плод, препечена филийка с домат и сирене и т. н. Закуската ще ви зареди с енергия, ще подобри метаболизма ви и ще ви предпази от обедно преяждане.

Снимка: istock

Коментирай